Finnkino B2B - Yritysmyynnin elokuvasuositukset - Finnkino

 

 

OHJELMISTO

Järjestä elokuvalista
Draama, Jännitys | Lupaava nuori nainen

Lupaava nuori nainen

Ohjaaja Emerald Fennell
Pääosissa Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Clancy Brown, Jennifer Coolidge, Laverne Cox, Connie Britton,
Ensi-ilta 07.05.2021
Kesto 114
Ikäraja ja sisältömerkinnät

5 Oscarin ehdokas!

Kaikkien mielestä Cassie (Carey Mulligan) oli erittäin lupaava nuori nainen, kunnes tapahtui jotain, mikä romutti hänen tulevaisuutensa. Mikään Cassien elämässä ei ole sitä miltä näyttää. Hän on huippuälykäs, taiturimaisen ovela ja viettää öisin salaista kaksoiselämää. Eräs yllättävä kohtaaminen tarjoaa Cassielle mahdollisuuden oikaista menneisyyden vääryydet.

Kutkuttava trilleri Lupaava nuori nainen on herkullinen ja tuore kuvaus kostosta. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa huikean lahjakas Emerald Fennell, joka on toiminut mm. Killing Eve -sarjan showrunnerina ja näytellyt The Crown ja Hakekaa kätilö! -sarjoissa. Lupaava nuori nainen on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.

Animaatio, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Maija Mehiläinen ja kultainen aarre

Maija Mehiläinen ja kultainen aarre

Ohjaaja Noel Cleary
Pääosissa
Ensi-ilta 07.05.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Maailman ihanin mehiläinen palaa valkokankaalle!

Kun suurisydäminen pieni mehiläinen Maija ja hänen paras ystävänsä Ville pelastavat muurahaisprinsessan, he löytävät itsensä keskeltä eeppistä ötökkätaistelua, joka vie heidät uusiin outoihin maailmoihin – ja elämänsä ihmeellisimpään seikkailuun.

Draama | Minari

Minari

Ohjaaja Lee Isaac Chung
Pääosissa Steven Yeun, Yeri Han, Yuh-Jung Youn, Alan Kim
Ensi-ilta 07.05.2021
Kesto 115
Ikäraja ja sisältömerkinnät

6 Oscarin ehdokas!

Minari on herkkä kuvaus juurtumisesta. Elokuva kertoo korealaissyntyisestä perheestä, joka muuttaa Arkansasin maaseudulle etsimään omaa amerikkalaista unelmaansa. Perheen elämä mullistuu, kun ovela, pahasuinen mutta rakastava isoäiti saapuu entisestä kotimaasta asumaan heidän luokseen. Uusi elämä karulla seudulla on täynnä vastoinkäymisiä, mutta Minari näyttää, millaista voimaa ja sikeyttä perheessä voi olla, sekä sen, mitä koti todella tarkoittaa.

Kotimainen | Karalahti

Karalahti

Ohjaaja Juuso Syrjä
Pääosissa
Ensi-ilta 14.05.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Karalahti-dokumentti on rehellinen kertomus kovapäisestä suomalaisesta selviytyjästä ja kiekkoilijasta, Jere Karalahdesta, joka jakaa mielipiteitä. Elokuvaan on Jeren lisäksi haastateltu yli 50 henkilöä, kuten perhettä, valmentajia, toimittajia, joukkuetovereita, poliiseja, lääkäreitä ja lapsuudenkavereita kotikulmilta Helsingin Tapulikaupungista.

Draama | Sound of Metal

Sound of Metal

Ohjaaja Darius Marder
Pääosissa Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci
Ensi-ilta 17.05.2021
Kesto 121
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Oscar-voittaja!

Ruben ja Lou matkustavat ympäri Amerikkaa keikkaillen loputtomalla kiertueellaan. Heidän musiikkinsa on kovaäänistä, vimmaista ja intohimoista. Yhden keikan jälkeen Rubenin korvissa vinkuu ja hänen kuulonsa huononee nopeasti. Uusi, järkyttävä tilanne saa Rubenin ahdistuksen partaalle ja menneisyyden vanhat paheet alkavat jälleen houkuttaa. Lou löytää hänelle eristyksissä olevan hoitokodin, jota johtaa omalaatuinen veteraani Joe. Joen ankaran kurin alla alkaa Rubenin hiljainen tutkimusmatka omaan sisimpään. Silti rakkaus musiikkiin ja kaipuu aikaisempaan elämään pysyy vahvana Rubenin mielessä…

SOUND OF METAL on Riz Ahmedin ja Olivia Cooken tähdittämä vahva draama The Rider –elokuvan tuottajilta. Ohjaaja Darius Marder tunnetaan The Place Beyond the Pines –elokuvan käsikirjoittajana.

Draama | Yhdet vielä

Yhdet vielä

Ohjaaja Thomas Vinterberg
Pääosissa Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie
Ensi-ilta 21.05.2021
Kesto 117
Ikäraja ja sisältömerkinnät

2 Oscarin ehdokas!

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva Yhdet vielä on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.

Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan.

Jännitys, Komedia | Cruella

Cruella

Ohjaaja Craig Gillespie
Pääosissa Emma Stone, Emma Thompson, Mark Strong, Paul Walter Hauser, Emily Beecham
Ensi-ilta 28.05.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Disneyn live action -elokuva Cruella kertoo dalmatialaisten pääpahiksen tarinan - pääosassa Emma Stone (La La Land, The Favourite).

Fast & Furious 9
Jännitys, Seikkailu, Toiminta | Fast & Furious 9

Fast & Furious 9

Ohjaaja Justin Lin
Pääosissa Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Helen Mirren, Tyrese Gibson
Ensi-ilta 30.06.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Voit ajaa kuinka kovaa tahansa, mutta kukaan ei voi paeta menneisyyttään.

Dom Toretto (Vin Diesel) on vetäytynyt viettämään rauhallista kotielämää Lettyn ja poikansa Brianin kanssa. He kuitenkin tietävät, että vaikka taivaanranta näyttää seesteiseltä, sen takana heitä uhkaa aina vaara. Tällä kertaa Domin on kohdattava omat menneisyyden syntinsä pelastaakseen rakkaimpansa. Tuttu jengi palaa jälleen yhteen pysäyttääkseen koko maailma kohtaloa uhkaavan juonen, jonka takana on nerokkain salamurhaaja ja taitavin kuski, jonka he ovat koskaan kohdanneet - mies, joka sattuu olemaan myös Domin hylkiö-veli Jakob (John Cena).

Animaatio, Perhe-elokuvat | Croodit: Uusi aika

Croodit: Uusi aika

Ohjaaja Joel Crawford
Pääosissa Kristian Rundman, Iina Kuustonen, Jon-Jon Geitel, Katja Aakkula, Petrus Kähkönen, Anna Puu, Maija-Liisa Peuhu, Anna Asunta, Tuukka Leppänen
Ensi-ilta 02.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Luolamiesten perhe Croodit on selviytynyt lukuisista vaaroista ja katastrofeista, aina esihistoriallisista pedoista perheen tyttären ensimmäiseen poikakaveriin. Nyt he kuitenkin kohtaavat jotain, mikä mullistaa lauman elämän: toisen perheen.

Komedia, Kotimainen | Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily

Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily

Ohjaaja Renny Harlin
Pääosissa Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa
Ensi-ilta 28.07.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Renny Harlinin ohjaamassa Luokkakokous 3 -elokuvassa panokset kovenevat, kaikki pelimerkit isketään pöytään ja painetaan kaasu pohjassa kohti väistämätöntä. Minkä ilta toi, sen aamu amputoi.

Komedia, Kotimainen | Peruna

Peruna

Ohjaaja Joona Tena
Pääosissa Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkjärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela
Ensi-ilta 13.08.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Untamo (Joonas Nordman) on innovatiivinen nörtti, jonka kehitysvisioita ei ymmärretä lainkaan 1600-luvun Suomessa. Työ linnan puhtaanapidossa ei tyydytä nuoren miehen kunnianhimoa. Untamo pääsee kauppakaravaanin mukana Turkuun ja tutustuu uuteen säätyyn, nuoriin jotka intoilevat yrittäjyydestä. Tästä alkaa Untamon kivikkoinen tie yrittäjäksi. Tuotteeksi valikoituu upouusi mukulakasvi maapäärynä eli peruna. Miten markkinoillemeno onnistuu, kun naurista parempaa ei suomalaisten mielestä ole.

Draama, Jännitys, Kotimainen | Syke-elokuva: Hätätila

Syke-elokuva: Hätätila

Ohjaaja Toni Laine
Pääosissa Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Antti Luusuaniemi
Ensi-ilta 17.09.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Huom! Ensi-iltapäivä tulossa

Suuren suosion saavuttaneen Syke-sarjaan perustuva elokuva Hätätila saa ensi-iltansa tammikuun alussa. Elokuvan alussa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä.

Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sähköt katkeavat, hengityskoneet pysähtyvät ja pääsy potilastietoihin on estetty. Hoitajien on priorisoitava kenen henki on arvokkain. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan.  

Draama, Jännitys, Toiminta | 007 No Time To Die

007 No Time To Die

Ohjaaja Cary Joji Fukunaga
Pääosissa Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, David Dencik, Dali Benssalah, Jeffrey Wright, Ralph Fiennes
Ensi-ilta 08.10.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Elokuvassa 007 No Time To Die Bond on jättänyt aktiivipalveluksen ja nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla. Sitä ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä hänen vanha ystävänsä Felix Leiter CIA:sta pyytää apua. Siepatun tutkijan pelastustehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi ja vie Bondin vaarallisella teknologialla aseistautuneen mysteeririkollisen jäljille.

Animaatio, Perhe-elokuvat | The Boss Baby: Perhebisnes

The Boss Baby: Perhebisnes

Ohjaaja Tim McGrath
Pääosissa
Ensi-ilta 15.10.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

The Boss Baby: Perhebisnes jatkaa DreamWorks Animationin Oscar®-ehdokkuuden saaneen komedian The Boss Baby tarinaa. Ohjaajana toimii jälleen Tom McGrath. Elokuvan on tuottanut Jeff Hermann (Kung Fu Panda 3).

Toiminta | Omerta 6/12

Omerta 6/12

Ohjaaja Aku Louhimies
Pääosissa Jasper Pääkkönen, Eero Milonoff, Pekka Strang
Ensi-ilta 19.11.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Omerta 6/12 perustuu Ilkka Remeksen bestselleriin 6/12. Aku Louhimiehen ohjaaman toimintatrillerin tarina on panttivankitrilleri, jossa terroristit iskevät Suomen itsenäisyyspäivän juhliin Presidentinlinnaan.

Top Gun: Maverick
Toiminta | Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick

Ohjaaja Joseph Kosinski
Pääosissa Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris
Ensi-ilta 19.11.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Tom Cruisen tähdittämä Top Gun Maverick tulossa elokuvateattereihin 2020.

Seikkailu, Toiminta | The King's Man

The King's Man

Ohjaaja Matthew Vaughn
Pääosissa Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl sekä Djimon Hounsou ja Charles Dance
Ensi-ilta 22.12.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Kun historian pahimmat tyrannit ja rikollisnerot kokoontuvat suunnittelemaan sotaa, joka maksaisi miljoonien hengen, alkaa yhden miehen taistelu aikaa vastaan heidän pysäyttämisekseen. The King’s Man, joka on menestyksekkäiden  Kingsman-elokuvien ”esiosa”, paljastaa miten ensimmäinen itsenäinen tiedustelupalvelu sai alun perin alkunsa.

Draama | Downton Abbey 2

Downton Abbey 2

Ohjaaja Julian Fellowes
Pääosissa
Ensi-ilta 22.12.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 
Jännitys | Kuolema niilillä

Kuolema niilillä

Ohjaaja Kenneth Branagh
Pääosissa Kenneth Branagh, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders, Letitia Wright
Ensi-ilta 11.02.2022
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Agatha Christien vuoden 1937 romaaniin perustuva KUOLEMA NIILILLÄ on Kenneth Branaghin ohjaama mysteeritrilleri, joka kertoo pakkomielteisen rakkauden aiheuttaman tunnekaaoksen kuolettavista seurauksista.

Animaatio, Perhe-elokuvat | Kätyrit: Grun tarina

Kätyrit: Grun tarina

Ohjaaja Kyle Balda, Brad Ableson
Pääosissa
Ensi-ilta 01.07.2022
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Suursuosion saavuttaneiden Kätyreiden seikkailut jatkuvat valkokankaalla!

Kotimainen | Tunturin tarina

Tunturin tarina

Ohjaaja Marko Röhr
Pääosissa
Ensi-ilta 09.09.2999
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Ensi-ilta tarkentuu myöhemmin!

Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden.

Elokuva vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Hitaasti vuoret ovat vaeltaneet mannerlaattojen mukana pohjoiseen. Vuosimiljoonat ovat kuluttaneet vuorten huiput ja nostaneet maan pinnalle näkyviksi niiden muinaiset juuret. Nuo juuret ovat Lapin tunturit - maailman vanhimmat vuoret.

Kotimainen, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Pertsa ja Kilu

Pertsa ja Kilu

Ohjaaja Taavi Vartia
Pääosissa Olavi Kiiski, Oskari Mustikkaniemi, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Hannes Suominen, Veeti Kallio
Ensi-ilta 09.09.9999
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Huom! Ensi-iltapäivä tulossa

Kirjailija Väinö Riikkilän luomien hahmojen ympärille toteutetaan täysverinen ja ajaton seikkailuelokuva. Se on täynnä oivalluksia, mielikuvituksen vimmaa, jännitystä ja riemua.