Finnkino B2B - Yritysmyynnin elokuvasuositukset - Finnkino

 

 

OHJELMISTO

Järjestä elokuvalista
Draama | Viimeiset

Viimeiset

Ohjaaja Veiko Õunpuu
Pääosissa Laura Birn, Tommi Korpela, Pääru Oja, Elmer Bäck, Samuli Edelmann, Sulevi Peltola, Jarkko Lahti
Ensi-ilta 12.11.2020
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Viimeiset on kansainvälistä mainetta nauttivan Veiko Õunpuun ohjaama pohjoinen western, jonka tapahtumat sijoittuvat Lapin kesyttömille tunturialueille. Nuori kaivosmies Rupi (Pääru Oja) aikoo tuntureita louhimalla kaapia kasaan tarpeeksi rahaa karistaakseen kaivoskylän tukahduttavat tomut ikuisiksi ajoiksi jaloistaan. Mutta työt kaivoksessa seisovat, koska Rupin isä, vanha poromies (Sulevi Peltola), kieltäytyy myymästä maitaan. Kaiken lisäksi ”Kalastajana” tunnettu juonitteleva kaivospomo (Tommi Korpela) iskee silmänsä Rupin parhaan kaverin Lievosen (Elmer Bäck) naisystävään Riittaan (Laura Birn), johon Rupikin on salaa rakastunut. Elämä kaivoskylässä on vaarallista, ja tapahtumat vievät hetki hetkeltä kohti lopullista sortumista.

Draama | Billie

Billie

Ohjaaja James Erskine
Pääosissa Billie Holiday, Charles Mingus, Sarah Vaughan, Tony Bennett, Count Basie Kesto
Ensi-ilta 20.11.2020
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Ennen julkaisemattomien haastattelujen ympärille rakentuva Billie Holidayn tarina on kuin film noir -jännäri. Riipaisevaa musiikkia, arkistomateriaalia, draamaa, animaatiota ja still-kuvia sisältävä BILLIE kertoo legendan elämäntarinan. Billien tarinan välittää meille nainen, jonka pakkomielle johti hänen omaan mystiseen, liian varhaiseen kuolemaansa.

Fantasia, Komedia, Seikkailu | Kuka pelkää noitia

Kuka pelkää noitia

Ohjaaja Robert Zemeckis
Pääosissa Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Kristin Chenoweth, Chris Rock, Jahzir Kadeem Bruno ja Codie-Lei Eastick
Ensi-ilta 18.12.2020
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Oscar-palkittu ohjaaja Robert Zemeckis (Forrest Gump) tuo valkokankaille Roald Dahlin samannimiseen kirjaan perustuvan fantasiaseikkailun Kuka pelkää noitia (The Witches).

Zemeckiksen visuaalisesti kekseliäs elokuva tuo Dahlin rakastetun tarinan tähän päivään. Se kertoo mustan huumorin värittämän, lämminhenkisen tarinan nuoresta orvoksi jäävästä pojasta (Bruno), joka muuttaa rakkaan isoäitinsä (Spencer) luo Alabamassa sijaitsevaan Demopolisin pikkukaupunkiin, jossa he kohtaavat petollisen tyylikkäitä, mutta läpeensä pirullisia noitia.

Komedia, Kotimainen | Peruna

Peruna

Ohjaaja Joona Tena
Pääosissa Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkjärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela
Ensi-ilta 25.12.2020
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Untamo (Joonas Nordman) on innovatiivinen nörtti, jonka kehitysvisioita ei ymmärretä lainkaan 1600-luvun Suomessa. Työ linnan puhtaanapidossa ei tyydytä nuoren miehen kunnianhimoa. Untamo pääsee kauppakaravaanin mukana Turkuun ja tutustuu uuteen säätyyn, nuoriin jotka intoilevat yrittäjyydestä. Tästä alkaa Untamon kivikkoinen tie yrittäjäksi. Tuotteeksi valikoituu upouusi mukulakasvi maapäärynä eli peruna. Miten markkinoillemeno onnistuu, kun naurista parempaa ei suomalaisten mielestä ole.

Draama, Fantasia, Jännitys, Komedia, Romantiikka, Seikkailu, Toiminta | Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984

Ohjaaja Patty Jenkins
Pääosissa Pedro Pascal, Gal Gadot, Kristen Wiig
Ensi-ilta 25.12.2020
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Pikakelaa 80-luvulle, jossa Wonder Woman kohtaa kaksi aivan uutta vihollista: Max Lordin ja Cheetahin. Patty Jenkins palaa ohjaajan paikalle ja Gal Gadot nimirooliin elokuvassa “Wonder Woman 1984”, joka on Warner Bros. Picturesin jatko-osa vuoden 2017 ennätyksiä rikkoneelle elokuvalle “Wonder Woman”.

Perhe-elokuvat, Seikkailu | Pertsa ja Kilu

Pertsa ja Kilu

Ohjaaja Taavi Vartia
Pääosissa Olavi Kiiski, Oskari Mustikkaniemi, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Hannes Suominen, Veeti Kallio, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Anu Sinisalo, Turkka Mastomäki, Joonas Vartia, Sara Vänskä, Robin Haapasalo, Totti Puro, Jesse Tokola, Ellen Hölttä, Hilma Huovinen
Ensi-ilta 25.12.2020
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Kirjailija Väinö Riikkilän luomien hahmojen ympärille toteutetaan täysverinen ja ajaton seikkailuelokuva. Se on täynnä oivalluksia, mielikuvituksen vimmaa, jännitystä ja riemua. Ystävyys ja pelko sen rikkoutumisesta on temaattisesti myös vahvasti läsnä ja tekee elokuvasta pohjimmiltaan syvältä koskettavan kertomuksen.

Kotimainen | Tunturin tarina

Tunturin tarina

Ohjaaja Marko Röhr
Pääosissa
Ensi-ilta 25.12.2020
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden.

Elokuva vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Hitaasti vuoret ovat vaeltaneet mannerlaattojen mukana pohjoiseen. Vuosimiljoonat ovat kuluttaneet vuorten huiput ja nostaneet maan pinnalle näkyviksi niiden muinaiset juuret. Nuo juuret ovat Lapin tunturit - maailman vanhimmat vuoret.

Draama, Komedia, Kotimainen | 70 on vain numero

70 on vain numero

Ohjaaja Johanna Vuoksenmaa
Pääosissa Hannele Lauri, Mikko Nousiainen, Marja Packalén, Misa Palander
Ensi-ilta 06.01.2021
Ikäraja ja sisältömerkinnät

70 on vain numero on Johanna Vuoksenmaan uusi komedia, jonka pääroolissa  iskelmätähti Seija Kuulana loistaa Hannele Lauri.

70 on vain numero kertoo lämpimän komediallisella tavalla suositun naisartistin Seija Kuulan kasvutarinan. Vaikka jumalattaret eivät täytä vuosia, tuo rakkaus eteen asioita, joissa ikä onkin voimavara eikä rasite. Elokuva on kunnianosoitus suomalaisille naisartisteille ja elokuvassa kuullaan useita koko kansan rakastamia hittejä.