Tove oli yritysmyynnin katsotuin elokuva vuonna 2020 - Finnkino

04.12.2020

Tove oli yritysmyynnin katsotuin elokuva vuonna 2020

Jaa artikkeli

Vuosi 2020 on ollut elokuvateollisuudelle hyvin poikkeuksellinen. Elokuvia on siirtynyt vuoteen 2021 tehden tulevasta vuodesta kenties yhden kaikkien aikojen elokuvavuosista. Kuluva vuosi on kuitenkin tuonut meille poikkeuksellisen kovan kattauksen kotimaisia elokuvia, jotka ovat saaneet loistaa valkokankaalla ilman tavanomaisen kovaa kansainvälisten elokuvien tuomaa kilpailua.

Suomalaiset yritykset suosivat vuosi toisensa jälkeen kotimaisia elokuvia, eikä vuosi 2020 ollut poikkeus. Yrityskansan sai erityisesti liikkeelle henkilötarinat, joista Tove oli ylivoimaisesti suosituin. Zaida Bergrothin ohjaama Tove on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan Tove Janssonin (Alma Pöysti) luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden tutkimusmatkasta. Henkilötarinoista myös Aalto ja Helene olivat yritysasiakkaiden suosiossa vuonna 2020.

Monet yritykset halusivat kutsua tärkeimmät yhteistyökumppanit perheineen elokuviin. Unohtumattoman muistileiman jättäminen myös perheiden todellisien pomojen, eli lasten keskuudessa koettiin siis tärkeäksi. Tästä syystä yksi vuoden 2020 suosituimmista elokuvista olikin Risto Räppääjä ja väärä Vincent.

Vuosi 2021 pitää sisällään monia odotettuja kansainvälisiä elokuvia, mutta uskomme, että kuluvavuosi tullaan muistamaan sen loistavista kotimaisista julkaisuista, jotka eivät ole vielä ohi. Esimerkiksi paljon odotettu Peruna saapuu valkokankaille joulupäivänä 25.12.2020.