Finnkino on Helsinki Priden virallinen platinakumppani vuonna 2021 - Finnkino

12.5.2021

Jaa artikkeli

Helsinki Pride 2021 -tapahtumaa vietetään 28.6.-4.7. Ohjelma koostuu edellisvuosien tapaan moninaisista ohjelmasisällöistä, kuten työpajoista, retkistä, vertaistapaamisista, luennoista ja esityksistä.

Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko palaa entiselle paikalleen kesäkuulle, joka on kansainvälisesti tunnustettu Pride-kuukausi. Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Viikko tuotetaan Helsinki Pride –yhteisön työntekijöiden, kymmenien kumppaniorganisaatioiden ja lukuisten vapaaehtoisten yhteisvoimin.

Helsinki Pride 2021 -tapahtumaa vietetään 28.6.-4.7. Ohjelma koostuu edellisvuosien tapaan moninaisista ohjelmasisällöistä, kuten työpajoista, retkistä, vertaistapaamisista, luennoista ja esityksistä. 

Finnkino on ollut mukana tukemassa Helsinki Pridea jo useana vuonna, ja olemme tapahtuman ylpeitä platinakumppaneita myös vuonna 2021. Haluamme olla aktiivinen yhteisöllinen toimija ja monikulttuurisuuden tukija, ja elokuvat ovat yksi tapa tuoda vähemmistöryhmien ääntä kuuluville. Pride-viikolla Finnkinon Helsingin teattereissa nähdään erikoisnäytöksiä ajankohtaisista ja vähän vanhemmistakin pride-teeman mukaisista elokuvista, ja järjestämme myös keskustelutilaisuuksia elokuvien jälkeen yhteistyössä Pride-yhteisön kanssa. Pride-viikon ohjelmisto ja aikataulut julkaistaan kesäkuussa.

”Jokainen kumppani on merkittävä tuki Suomen suurimman ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuman mahdollistamiseen, kuin ympärivuotiselle yhteisö- ja ihmisoikeustyöllemme. Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä ja tuesta, jonka kumppanit työllemme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi antavat”, kertoo Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

2021 teema nostaa esille moninkertaisen juhlavuoden

Vuosi 2021 on erityinen juhlavuosi, koska silloin tulee kuluneeksi:

  • 50 vuotta homoseksuaalisten tekojen kriminalisoinnin poistamisesta
  • 40 vuotta homoseksuaalisuuden poistumisesta mielenterveysluokituksesta
  • 30 vuotta Helsinki Pride -yhteisön (Helsingin seudun Setan) perustamisesta

Helsinki Priden virallisena suojelijana toimii pääministeri Sanna Marin. Pääministeri Marin on ensimmäinen suojelija, joka sitoutui suojelijan tehtävään kahdeksi peräkkäiseksi vuodeksi.

“Helsinki Pride juhlii tänä vuonna monia merkittäviä saavutuksia. Lainsäädännön sekä asenneilmapiirin muutokset eivät ole tapahtuneet itsestään, vaan ne ovat määrätietoisen ihmisoikeustyön tuloksia. Tämä työ jatkuu yhä. On ilo ja kunnia toimia Helsinki Priden suojelijana”, kertoo pääministeri Marin.

Helsinki Pride –viikko toteutuu vuonna 2021 hybridimuotoisena. Tapahtumia tullaan järjestämään fyysisinä kokoontumisina ajankohtaisten viranomaissuositusten rajoissa. Hybridimuoto mahdollistaa sen, että tapahtuma tulee toteutumaan totutulla paikallaan erilaisista koronaskenaarioista huolimatta.

#helsinkipride 
#helsinkiprideweek
#helsinkiprideyhteisö
#ylpeysmuuttaamaailmaa
#changingtheworldwithpride

pride.fi