Näitä elokuvia suosittelemme

Järjestä elokuvalista
Draama, Komedia, Seikkailu, Toiminta | Tähtitytöt

Tähtitytöt

Ohjaaja Zara Hayes
Pääosissa Diane Keaton, Jacki Weaver, Celia Weston, Alisha Boe, Rhea Perlman
Ensi-ilta 26.07.2019
Kesto 1h 31min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Tositapahtumiin perustuva Tähtitytöt on hurmaava komedia Marthasta (Diane Keaton), joka päättää eläkkeelle jäädessään tavoitella uudelleen nuoruuden unelmaansa tulla cheerleaderiksi. Uuden ystävänsä Sherylin (Jacki Weaver) kannustamana hän perustaa oman huutosakin. Tavoitteeksi tämä energinen naisjoukkue asettaa kilpailun, jonka ylin sarja on 18+. Hehän ovat 18+, nimittäin 18+50!

Kesän hyväntuulisimman elokuvan seniorit tanssivat sydämensä kyllyydestä – ja suoraan sydämeesi! – sekä todistavat, ettei koskaan ole liian myöhäistä seurata unelmiaan.

Suosittelemme lukioille ja keskiasteen oppilaitoksille.

Draama, Jännitys, Komedia, Seikkailu, Toiminta | Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Ohjaaja David Leitch
Pääosissa Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren
Ensi-ilta 02.08.2019
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Fast & Furious -elokuvasarja saa ensimmäisen itsenäisen spin-offinsa, kun Dwayne Johnson ja Jason Statham palaavat rooleihinsa Luke Hobbsina ja Deckard Shawna elokuvassa Fast & Furious: Hobbs & Shaw.

Aina siitä asti kun järkälemäinen Hobbs (Johnson), Yhdysvaltain ulkoministeriön diplomaattisiiven uskollinen agentti, ja lain hämärämmällä puolella operoiva Shaw (Statham), entinen brittiarmeijan eliittisotilas, kohtasivat ensimmäistä kertaa vuonna 2015 Fast & Furious 7:ssa, kaksikko on ollut jatkuvasti turpakäräjillä.

Mutta kun geenimanipulaation avulla yli-inhimillisiä voimia saanut anarkisti Brixton (Idris Elba) saa haltuunsa biologisen aseen, joka uhkaa koko ihmiskunnan kohtaloa, kahden vihamiehen on yhdistettävä voimansa päihittääkseen vastustajan, joka saattaa olla heitä kumpaakin kovanaamaisempi. Brixtonin kannoilla on myös älykäs ja peloton MI6:n ex-agentti (The Crown –sarjasta tuttu Vanessa Kirby), joka sattuu myös olemaan Shawn sisko.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw potkii auki kokonaan uuden oven F&F-universumissa. Tarina vie sankarimme ympäri maailmaa, aina Los Angelesista Lontooseen, Tšernobylin myrkylliseltä laskeuma-alueelta Samoan trooppiseen kauneuteen.

Suosittelemme lukioille ja kesiasteen oppilaitoksille.

Draama, Komedia, Romantiikka | Late Night

Late Night

Ohjaaja Nisha Ganatra
Pääosissa Emma Thompson,Mindy Kaling, Hugh Dancy, John Lithgow
Ensi-ilta 02.08.2019
Kesto 1h 42min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Legendaarisen talk-show-emännän maailma mullistuu, kun hän ottaa tiimiinsä nuoren naiskirjoittajan. Kiintiöpalkkauksena alkanut yhteistyö johtaa hilpeisiin tilanteisiin, kun eri-ikäiset ja eri taustoista tulevat naiset löytävät yhteisen sävelen purevien vitsien keksimiseksi.

Suosittelemme lukioille ja keskiasteen oppilaitoksille.

Draama, Fantasia, Komedia, Kotimainen, Perhe-elokuvat, Seikkailu | Pelikaanimies

Pelikaanimies

Ohjaaja Liisa Helminen
Pääosissa Kari Ketonen, Roni Haarakangas, Inka Nuorgam
Ensi-ilta 02.08.2019
Kesto 1h 10min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Valloittava, koko perheen fantasiaseikkailu on restauroitu entistäkin loistavammaksi ja nähdään elokuvateattereissa syksyllä!

Emil muuttaa äitinsä kanssa maalta kaupunkiin. Kaupungissa kaikki on uutta, mutta pian Emil (Roni Haarakangas) tapaa erikoisen henkilön, pelikaanimiehen (Kari Ketonen). Emilin mielestä se on aivan selvästi lintu, mutta aikuiset eivät vain sitä huomaa. Tämä outo lintu pitää kovasti ihmisenä olosta: se kulkee ihmisen vaatteissa, opettelee puhumaan ihmisten tavoin ja hankkii itselleen asunnon sekä työpaikan. Emil opettaa uutta ystäväänsä lukemaan ja kirjoittamaan. Naapurissa asuva Elsa (Inka Nuorgam) saa selville Emilin salaisuuden, mutta mitä tapahtuu, kun aikuiset saavat selville herra Linnun taustan? Pelikaanimies perustuu Finlandia-palkitun Leena Krohninromaaniin ”Ihmisen vaatteissa”.

Suosittelemme kaikille.

Draama, Jännitys, Kotimainen, Perhe-elokuvat, Seikkailu, Toiminta | Poika ja ilves

Poika ja ilves

Ohjaaja Raimo O. Niemi
Pääosissa Konsta Hietanen, Risto Tuorila, Jarmo Mäkinen, Antti Virmavirta
Ensi-ilta 02.08.2019
Kesto 1h 42min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Valloittava, koko perheen seikkailu on restauroitu entistäkin loistavammaksi ja nähdään elokuvateattereissa syksyllä!

Kaksitoistavuotias Tomi (Konsta Hietanen) muuttaa isänsä (Antti Virmavirta) kanssa etelän suurkaupungista Lappiin, lähelle maailman pohjoisinta eläinpuistoa. Isä on eläintutkija, joka on saanut tehtäväkseen kokeilla kesyn ilveksen sopeuttamista erämaahan. Kylän väki vastustaa petoeläimen vapauttamista, etunenässä pelätty salametsästäjä Haapala (Jarmo Mäkinen) sekä poromiehet.

Kaupungissa kasvanut Tomi kiinnostuu luonnosta ja läheisistä erämaista. Hänelle selviää, kuinka hänen äitinsäkin on nuorena joutunut vastakkain kyläläisten kanssa suojellessaan ilveksiä. Ilvesten häviämiseen paikkakunnalta liittyy salaisuuksia, joista kukaan ei halua puhua.

Tomi ehtii kiintyä eläinpuiston ilvekseen Leeviin, mutta isän projekti epäonnistuu. Tomin on toimittava.

Suosittelemme kaikille ikärajan puitteissa.

Animaatio, Draama, Fantasia, Jännitys, Komedia, Kotimainen, Perhe-elokuvat, Seikkailu, Toiminta | Angry Birds -elokuva 2

Angry Birds -elokuva 2

Ohjaaja Thurop Van Orman
Pääosissa Alkuperäisversiossa: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Danny McBride, Peter Dinklage, Zach Woods, Pete Davidson, Dove Cameron, Lil Rel Howery, Beck Bennett, Nicki Minaj, Brooklynn Prince
Ensi-ilta 09.08.2019
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Angry Birds -elokuva 2 liidättää lentotaidottomien lintujen ja kujeilevien possujen seikkailut täysin uusiin korkeuksiin! Uusi uhka asettaa sekä Lintusaaren että Possusaaren vaaraan. Red, Sakke, Pommi ja Mahti Kotka värväävät apuun Saken sisaren Silverin ja vanhat kahinat unohtaen he yhdistävät voimansa possujen Leonardin, tämän apulaisen Oonan sekä keksijäpossu Karin kanssa. Yhdessä kiistakaverit muodostavat yllättävän supertiimin pelastaakseen kotinsa.

Suosittelemme kaikille ikärajan puitteissa.

Animaatio, Draama, Fantasia, Jännitys, Komedia, Perhe-elokuvat, Seikkailu, Toiminta | Toy Story 4

Toy Story 4

Ohjaaja Josh Cooley
Pääosissa Alkuperäisversiossa Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Madeleine McGraw, Christina Hendricks, Jordan Peele, Keanu Reeves, Ally Maki ja suomenkielisessä versiossa Antti Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Sanna Majuri, Joonas Nordman, Ville 'Viki' Eerikkilä, Helmi Kallio, Raili Raitala, Juuso 'Köpi' Kallio, Robin Svartström, Anna Puustjärvi
Ensi-ilta 06.09.2019
Kesto 1h 40min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Woody on aina ollut varma paikastaan maailmassa ja siitä, että hänen tärkein tehtävänsä on pitää huolta lapsestaan, oli sitten kyseessä Andy tai Bonnie. Joten kun Bonnien itse askartelema uusi rakas leluhahmo Kahveli julistautuu lelun sijaan “roskaksi”, Woody päättää näyttää Kahvelille, miksi sen olisi syytä arvostaa asemaansa lapsen leluna. Bonnien ja tämän perheen viedessä koko lelujengin mukanaan autolomalle Woody eksyy odottamattomalle sivupolulle, jonka varrelle osuu iloinen jälleennäkeminen hänen vanhan ystävänsä Bo Peepin kanssa. Vaikka hauraasta posliinisesta ulkokuoresta voisi toisin päätellä, yksinäiset vuodet tien päällä ovat tuoneet tämän luonteeseen reilusti rosoa ja kipakkaa seikkailuhenkeä.

Suosittelemme kaikille ikärajan puitteissa.

Draama, Kotimainen, Romantiikka | Olen suomalainen

Olen suomalainen

Ohjaaja Aleksi Mäkelä
Pääosissa Matti Ristinen, Tiina Lymi, Tatu Sinisalo, Talvikki Eerola, Iikka Forss, Ilkka Heiskanen, Aake Kalliala, Joni Leponiemi, Mikko Töyssy, Mikko Kouki, Joanna Haartti, Sakari Kuosmanen
Ensi-ilta 13.09.2019
Kesto 1h 53min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Elokuva on tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta oman paikan löytämiseksi. Elokuva kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä. Ennen kaikkea tämä on tarina selviytymisestä ja ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvaa koko kansan tuntema legenda, Kari Tapio.

Suosittelemme lukioille ja keskiasteen oppilaitoksille.

Draama, Komedia, Romantiikka | Downton Abbey

Downton Abbey

Ohjaaja Michael Engler
Pääosissa Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Maggie Smith
Ensi-ilta 13.09.2019
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Downton Abbey -elokuva saapuu elokuvateattereihin syksyllä 2019. Luvassa on täydellinen kattaus Downton Abbeyn loistoa: kaikki sarjasta tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa ja elokuvan on käsikirjoittanut sarjan luoja Julian Fellowes. Elokuvassa kartano saa kuninkaallisia vieraita, ja tapahtuman valmistelut panevat talon väen koetukselle.

Downton Abbey on yksi rakastetuimmista ja palkituimmista brittisarjoista kautta aikojen. Sarja seuraa Crawleyn perheen ja heidän palveluskuntansa elämää 1900-luvun alkupuoliskolla edvardiaanisessa kartanossa. Kuuden tuotantokauden aikana sarja keräsi 3 Golden Globe –palkintoa, 15 Emmy-palkintoa, BAFTA-erikoispalkinnon sekä yhteensä 69 Emmy-ehdokkuutta.

Suosittelemme yläkouluille, lukioille ja keskiasteen oppilaitoksille.

Animaatio, Draama, Fantasia, Jännitys, Komedia, Perhe-elokuvat, Seikkailu, Toiminta | Playmobil elokuva

Playmobil elokuva

Ohjaaja Lino DiSalvo
Pääosissa Alkuperäisversiossa Dino Andrade, Gabriel Bateman, Ian James Corlett
Ensi-ilta 27.09.2019
Kesto 1h 39min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Kun Charlie yllättäen katoaa taianomaiseen PLAYMOBIL® -universumiin, Marlan täytyy uskaltautua elämänsä seikkailuun ja hakea pikkuveljensä kotiin. Kulkiessaan henkeäsalpaavien uusien maailmojen läpi Marla saa epätavallisia ja sankarillisia uusia ystäviä, kuten puheliaan rekkakuskin Dein, karismaattisen ja vetävän salaisen agentin Rex Dasherin, sopeutumattoman robotin, liioittelevan keiju-kummitädin ja monia muita. Energisen seikkailun aikana Marla ja Charlie ymmärtävät, että mitä tahansa elämässä tapahtuukin, uskomalla itseensä voi saavuttaa mitä tahansa!

Suosittelemme kaikille ikärajan puitteissa.