OHJELMISTO

Järjestä elokuvalista
Draama, Kotimainen | Veeran maaginen elämä

Veeran maaginen elämä

Ohjaaja Tonislav Hristov
Pääosissa Veera
Ensi-ilta 23.08.2019
Kesto 1h 27min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Veera, 25, yrittää pärjätä lapsuutensa traumojen kanssa. Hän käy terapiassa. Se auttaa, muttei tarpeeksi. Hän larppaa.  Larpeissa (live-roolipelitapahtuma) osallistujat saavat uuden henkilöhahmon, pyrkivät omaksumaan fiktiivisen hahmonsa tarinan ja arvot, suorittavat tehtäviä niin ikään fiktiviisissä kohteissa ollen samalla jatkuvassa vuorovaikutuksessa toisten hahmojen kanssa.

Larpatessaan Veerasta tulee V. Ja V voi tehdä asioita, joihin Veera ei kykene. Ja larppaajista Veera (ja V) löytää ystäviä ja sukulaissieluja, joita jokainen nuori kaipaa.

Veera ei ole tavannut isäänsä 14 vuoteen. Isä ryyppäsi ja kohteli lapsiaan kaltoin, kunnes äiti heitti hänet ulos. Veeralla on veli, Ville 29, joka on kehitysvammainen. Ville tapaa isää silloin tällöin, ja he ovat alkaneet ryypiskellä yhdessä. Villeä myös kiusataan. Useimmiten asialla ovat ihmiset, jotka eivät ymmärrä hänen vammansa luonnetta.

Animaatio, Draama, Fantasia, Jännitys, Komedia, Perhe-elokuvat, Seikkailu, Toiminta | Toy Story 4

Toy Story 4

Ohjaaja Josh Cooley
Pääosissa Alkuperäisversiossa: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Madeleine McGraw, Christina Hendricks, Jordan Peele, Keanu Reeves, Ally Maki ja suomenkielisessä versiossa Antti Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Sanna Majuri, Joonas Nordman, Ville 'Viki' Eerikkilä, Helmi Kallio, Raili Raitala, Juuso 'Köpi' Kallio, Robin Svartström, Anna Puustjärvi
Ensi-ilta 06.09.2019
Kesto 1h 40min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Woody on aina ollut varma paikastaan maailmassa ja siitä, että hänen tärkein tehtävänsä on pitää huolta lapsestaan, oli sitten kyseessä Andy tai Bonnie. Joten kun Bonnien itse askartelema uusi rakas leluhahmo Kahveli julistautuu lelun sijaan “roskaksi”, Woody päättää näyttää Kahvelille, miksi sen olisi syytä arvostaa asemaansa lapsen leluna. Bonnien ja tämän perheen viedessä koko lelujengin mukanaan autolomalle Woody eksyy odottamattomalle sivupolulle, jonka varrelle osuu iloinen jälleennäkeminen hänen vanhan ystävänsä Bo Peepin kanssa. Vaikka hauraasta posliinisesta ulkokuoresta voisi toisin päätellä, yksinäiset vuodet tien päällä ovat tuoneet tämän luonteeseen reilusti rosoa ja kipakkaa seikkailuhenkeä.

Draama, Kotimainen, Romantiikka | Olen suomalainen

Olen suomalainen

Ohjaaja Aleksi Mäkelä
Pääosissa Matti Ristinen, Tiina Lymi, Tatu Sinisalo, Talvikki Eerola, Iikka Forss, Ilkka Heiskanen, Aake Kalliala, Joni Leponiemi, Mikko Töyssy, Mikko Kouki, Joanna Haartti, Sakari Kuosmanen
Ensi-ilta 13.09.2019
Kesto 1h 53min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Elokuva on tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta oman paikan löytämiseksi. Elokuva kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä. Ennen kaikkea tämä on tarina selviytymisestä ja ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvaa koko kansan tuntema legenda, Kari Tapio.

Draama, Komedia, Romantiikka | Downton Abbey

Downton Abbey

Ohjaaja Michael Engler
Pääosissa Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Maggie Smith
Ensi-ilta 13.09.2019
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Downton Abbey -elokuva saapuu elokuvateattereihin syksyllä 2019. Luvassa on täydellinen kattaus Downton Abbeyn loistoa: kaikki sarjasta tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa ja elokuvan on käsikirjoittanut sarjan luoja Julian Fellowes. Elokuvassa kartano saa kuninkaallisia vieraita, ja tapahtuman valmistelut panevat talon väen koetukselle.

Downton Abbey on yksi rakastetuimmista ja palkituimmista brittisarjoista kautta aikojen. Sarja seuraa Crawleyn perheen ja heidän palveluskuntansa elämää 1900-luvun alkupuoliskolla edvardiaanisessa kartanossa. Kuuden tuotantokauden aikana sarja keräsi 3 Golden Globe –palkintoa, 15 Emmy-palkintoa, BAFTA-erikoispalkinnon sekä yhteensä 69 Emmy-ehdokkuutta

Draama, Fantasia, Jännitys, Seikkailu, Toiminta | Ad Astra

Ad Astra

Ohjaaja James Gray
Pääosissa Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Liv Tyler, Ruth Negga, Donald Sutherland
Ensi-ilta 20.09.2019
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Astronautti Roy McBride (Brad Pitt) matkustaa syvälle avaruuteen etsiäkseen kadonneen isänsä ja saadakseen vastauksia koko maailmaa kohtaavaan uhkaan. Tehtävän aikana McBridelle paljastuu asioita, jotka uhkaavat koko ihmisyyden olemassaoloa ja paikkaa maailmankaikkeudessa.

Draama, Komedia, Perhe-elokuvat, Romantiikka, Seikkailu, Toiminta | The Peanut Butter Falcon

The Peanut Butter Falcon

Ohjaaja Tyler Nilson, Michael Schwartz
Pääosissa Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church, Bruce Dern, John Hawkes
Ensi-ilta 27.09.2019
Kesto 1h 33min
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

SXSW-festivaalin yleisösuosikki, 2000-luvun Forrest Gump, vuoden upein road movie!

Little Miss Sunshine -elokuvan tuottajien sydämellisessä uutuuselokuvassa poika, jolla on Downin oireyhtymä, karkaa hoitokodistaan, jotta voi tavoitella suurta unelmaansa tulla painijaksi.

Animaatio, Draama, Fantasia, Jännitys, Komedia, Perhe-elokuvat, Seikkailu, Toiminta | Playmobil elokuva

Playmobil elokuva

Ohjaaja Lino DiSalvo
Pääosissa Alkuperäisversiossa Dino Andrade, Gabriel Bateman, Ian James Corlett
Ensi-ilta 27.09.2019
Kesto 1h 39min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

Kun Charlie yllättäen katoaa taianomaiseen PLAYMOBIL® -universumiin, Marlan täytyy uskaltautua elämänsä seikkailuun ja hakea pikkuveljensä kotiin. Kulkiessaan henkeäsalpaavien uusien maailmojen läpi Marla saa epätavallisia ja sankarillisia uusia ystäviä, kuten puheliaan rekkakuskin Dein, karismaattisen ja vetävän salaisen agentin Rex Dasherin, sopeutumattoman robotin, liioittelevan keiju-kummitädin ja monia muita. Energisen seikkailun aikana Marla ja Charlie ymmärtävät, että mitä tahansa elämässä tapahtuukin, uskomalla itseensä voi saavuttaa mitä tahansa!

Draama, Jännitys, Kotimainen, Toiminta | Marian paratiisi

Marian paratiisi

Ohjaaja Zaida Bergroth
Pääosissa Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Jan Korander
Ensi-ilta 04.10.2019
Kesto 1h 51min
Ikäraja ja sisältömerkinnät

1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse?

Animaatio, Draama, Fantasia, Jännitys, Komedia, Perhe-elokuvat, Seikkailu, Toiminta | Jeti

Jeti

Ohjaaja Will Becher, Richard Phelan
Pääosissa Justin Fletcher, Kate Harbour, John Sparkes
Ensi-ilta 18.10.2019
Ikäraja ja sisältömerkinnät  Tulossa 

Teini-ikäinen Yi löytää nuoren jetin kotitalonsa katolta Shanghaissa. Hän ja hänen ystävänsä Jin ja Peng antavat otukselle nimeksi Everest. Yhdessä he lähtevät viemään maagista olentoa takaisin perheensä pariin maapallon korkeimpaan kolkkaan. Auttaakseen Everestiä pääsemään kotiin ystävysten on pysyteltävä askeleen edellä upporikasta Burnishia, joka aikoo kaapata otuksen itselleen, sekä eläimiä tutkivaa tohtori Zaraa.

DreamWorks Animationin ja Pearl Studion yhteistuotanto Jeti vie katsojat huikealle matkalle Shanghain kaduilta Himalajan henkeäsalpaaville, lumisille huipuille. Elokuvan on ohjannut Jill Culton (Karvakamut) ja tuottanut Suzanne Buirgy (Kung Fu Panda 2, Vihdoin kotona). Vastaavana tuottajana on toiminut Tim Johnson (Yli aidan, Vihdoin kotona, Antz - Muurahaizet) ja apulaisohjaajana Todd Wilderman (Trolls, Croodit).