yritysmyynti, 20.4.2018

Uusia Scape-saleja Tampereelle ja Turkuun

Jaa artikkeli

Finnkinon premiumkonsepti, Finnkino Scape, laajenee pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Uusin Scape-sali avattiin Turkuun 30. maaliskuuta ja Suomen neljäs Scape-sali Finnkino Plevnassa Tampereella avautuu yleisölle keskiviikkona 16. toukokuuta.

Finnkinon premiumkonsepti, Finnkino Scape, laajenee pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Uusin Scape-sali avattiin Turkuun 30. maaliskuuta ja Suomen neljäs Scape-sali Finnkino Plevnassa Tampereella avautuu yleisölle keskiviikkona 16. toukokuuta. Finnkino Scape -premiumsali sisältää maailman johtavan Dolby Atmos® -äänentoistotekniikan yhdistettynä alan parhaisiin Barcon laserprojektoreihin. Optimaalisen katseluelämyksen takaamiseksi Scape-salit on varustettu tilavilla ja pehmeillä luksuspenkeillä, joissa on huomioitu riittävä jalkatila.

Lisäksi Finnkino avaa vuoden 2018 lopussa Helsingin Itäkeskukseen Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin.
 
Scape-sali kaikilla herkuilla vaativimmallekin elokuvaelämyksiä janoavalle
Finnkinon Scape-salit on varustettu maailman uusimmalla ja kovatasoisimmalla äänentoistotekniikalla, Dolby Atmoksella®, sekä Barco P6-RGB -laserprojektorilla, joka tarjoaa entistä kirkkaamman ja värikylläisemmän kuvan. Saliuudistuksen on suunnitellut maailmallakin mainetta niittänyt Finnkinon tekninen päällikkö Ari "Jaska" Saarinen tiimeineen.

– Dolby Atmos® edustaa elokuvateatterin äänentoistosuunnittelun aatelia ja ehdotonta edelläkävijyyttä. 62.2-kanavaisen Dolby Atmos® -järjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, myös katsomon kattoon, jolloin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta. Äänen saumaton kulku kaiuttimesta kaiuttimeen jaetun äänentoiston sijaan tekee äänentoistosta sekä realistisemman ja moniulotteisemman että herkemmän ja yksityiskohtaisemman, kuvailee Saarinen.

Saleihin asennettava Barco P6-RGB -laserprojektori on teknisesti alan kehittyneimpiä ja valovoimaisimpia Cinema-projektoreita. Saarisen mukaan laserprojektorin poikkeuksellinen kuvanlaatu, lisääntynyt kontrastisuhde sekä entistäkin kirkkaammat värit nostavat elokuvaelämyksen tasoa entisestään. Poikkeuksellisen kirkas kuva luo myös ennennäkemättömän 3D-elämyksen.
– Uuden huipputekniikan ansiosta elokuvat nähdään tismalleen sellaisina kuin visionääriset elokuvantekijät ovat ne alun perin kuvitelleet, Saarinen sanoo.

Ääni- ja kuvamaailman lisäksi Scape-saleissa on italialaista huippulaatua edustavat mustat, pehmeät ja tilavat luksuspenkit. Scape-saleissa on runsaasti jalkatilaa, ja porrastus tarjoaa parhaat mahdolliset näkymät hulppeille valkokankaille.