mediamyynti, 29.11.2017

Finnkinon ensimmäinen IMAX avataan 2018

Jaa artikkeli

Finnkino kehittää yhdessä Helsingin Itis -kauppakeskuksen kanssa Suomen elokuvateatteri-maailmaa avaamalla loppuvuodesta 2018 huippumodernin Finnkino Itis -teatterin. Uuteen yhdeksänsaliseen teatteriin avataan Suomen ensimmäinen IMAX®-elokuvasali.

Finnkino Itiksen IMAX® on kauan odotettu ja tärkeä jatkumo Odeon-ryhmän IMAX®-yhteistyölle. Yhteinen menestyksemme Tukholman IMAX®-teatterin avaamisessa ja Odeonin ketjujen 21 muuta IMAX®-teatteria Euroopassa sekä Finnkinon erittäin korkeatasoinen teatteriosaaminen luovat meille erinomaiset lähtökohdat rakentaa Finnkino Itiksen IMAX®-teatterista unohtumaton kokemus kaikille elokuvien ystäville Suomessa, kommentoi IMAX Corporationin Euroopan ja Afrikan alueen toimitusjohtaja Giovanni Dolci.

– Olemme todella ylpeitä ja innoissamme, että saamme vihdoin julkistaa avaavamme Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin. Maailmanlaajuisesti tunnetuin IMAX®-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu IMAX®-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm. Lindholmin mukaan Helsingin Itäkeskus on uudelle huipputeatterille strateginen sijainti.

Itä-Helsingistä ja sen lähialueilta on puuttunut täysmittainen elokuvateatteri ja sitä aukkoa olemme nyt paikkaamassa. Itäkeskuksen hyvien kulkuyhteyksien ansiosta odotamme Itis-elokuvateatteriin leffafaneja laajasti niin lähialueilta kuin metrolinjan varrelta ja muualtakin Suomesta. Uskomme, että Suomen ensimmäinen IMAX®-teatteri kiinnostaa, Lindholm sanoo. Noin tuhatpaikkaista Finnkino Itistä ja Suomen ensimmäistä IMAX®-teatteria on valmisteltu pitkään. Rakennesuunnittelu aloitettiin vuosi sitten ja tällä hetkellä teatterin tilalla on iso monttu, josta teatteri ensi vuoden aikana alkaa muotoutumaan.

IMAX®in ensiluokkainen projisointitekniikka, joka tuottaa kristallinkirkasta kuvaa, yhdistettynä IMAX®in geometriseen, voimakkaaseen digitaaliseen äänentoistoon, luo leffafaneille maailman kokonaisvaltaisimman elokuvaelämyksen ja tunnelman kuin olisi mukana itse elokuvassa, Dolci kuvaa. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Finnkino Itiksen saliin tulee noin 315 m2:n kangas sekä IMAX®in oma 12.0-kanavainen Immersive Sound System -äänentoistojärjestelmä. Pohjoismaissa on tällä hetkellä Itikseen rakentuvan IMAX®-teatterin lisäksi kolme muuta IMAX®-teatteria.

Itiksestä kehitetään monipuolista, koko perheen elämyskeskusta
 Itiksen kaupallinen ja operatiivinen johtaja Belinde Bakker pitää elokuvateatteria erinomaisena ponnahduslautana kauppakeskuksen uuden tavoiteposition saavuttamiseen. Asiakkaat odottavat kauppakeskusten tarjoavan shoppailun lisäksi erilaisia viihtymisen ja vapaa-ajan palveluita. Iloitsemme voidessamme vastata asiakkaidemme odotuksiin rakentamalla Suomen johtavan elokuvateatteriketjun Finnkinon kanssa Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX®-elokuvateatterin, toteaa Bakker.

Huippumoderni elokuvateatteri saa seurakseen upouuden, korkeatasoisen ravintola-alueen. Lisäksi Itiksen nykyinen, Finnkinoa vastapäätä sijaitseva ravintolamaailma remontoidaan kokonaisuudessaan. Perheille suunnattuja palveluita parannetaan ja uuden viihdealueen suunnittelu on käynnistetty.Tavoitteemme on tehdä Itiksestä perheiden suosikkikohde shoppailuun ja vapaa-ajan viettoon. Suomen paras elokuvateatteri on paras mahdollinen lähtökohta hankkeellemme, kertoo Bakker.